BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ MAYIS AYI TOPLANTILARI SONA ERDİ



Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısının III. oturumu, 17 Mayıs Salı günü Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hasan başkanlığında yapıldı.

16 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Meclis Toplantısından kalan 3konu ile komisyonların rapora bağladıkları 15 konu olmak üzere toplam 18 konu oylanarak kabul edildi.

 

Gündem maddeleri arasında yer alan Kültür Sanat Etkinlikleri ve Fuarcılık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketin de sermaye artırımına gidilmesi ve 1 milyon 500 bin liralıkkısmının Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması onaylanarak kabul edildi.

 

İki caddeye Azerbaycan ve Bosna isimleri verildi

 

Gündem maddeleri içerisinde yer alan ve Fırat Mahallesi Toki MD-1 17 / A ve B blokları önünden başlayıp Toki MC -1 2. Blok önüne kadar genişletme çalışması yapılacak olan caddeye Azerbaycan ismi verilirken; Bosna ismide Bostanbaşı Mahallesi Adıyaman yolundan Barguzu caddesine doğru açılan 35 metrelik yola verildi.

 

Tarımsal Projelere destek

 

Büyükşehir Belediyesi Meclisi gündem maddeleri arasında yer alan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyesi arasında 2 proje hakkında protokol imzalanması; Pütürge Bal Üreticileri Birliğinin bal dolum tesisi mimari projesine ortak olunması; yine Doğanşehir Savaklı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin projesine ortak olunması hakkındaki Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının teklifleri görüşülerek kabul edildi.

 

Büyükşehir Meclisi 8 Haziran 2016 tarihinde toplanacak

 

Malatya Büyükşehir Meclisi, Haziran Ayı toplantısını 8 Haziran Çarşamba günü saat 14:00’de yapmayı kararlaştırdı.


22.05.2016 Yayın Tarihli Haber