BÜYÜKŞEHİR’İN TENİSÇİLERİNDEN BİR BAŞARI DAHA



Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesindeki Tenis Kursuna devam eden sporcular, çeşitli ulusal ve özel organizasyonlarda başarı göstermeye devam ediyor. Tenis sporcuları son olarak Antalya’da düzenlenen şampiyonada ikincilik kupası kazandı.

Abdullah Gül Parkı içerisindeki Tenis kortunda eğitim alan öğrenciler; 2015-2016 sezonunda Ağrı ve Antalya’da düzenlenen şampiyonalarda büyük başarılar elde ettiler. Sporcular, geçtiğimiz Eylül ayında Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen ve Doğu ile Güneydoğu illerini kapsayan Doğu Liginde takım halinde ikincilik elde ettiler. 27 takımın yarıştığı şampiyonada ulaşılan başarı, Malatya’yı gururlandırdı. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Yaşam ve Spor Merkezi’nde hizmete sunduğu tenis kortları dolayısıyla Doğu Liginin bu yıldan itibaren Malatya’da düzenlenecek olması Malatya açısından büyük avantaj sağlıyor.

 

Daire Başkanı Gençay, tebrik etti

 

Büyükşehir Belediyesi’nin tenis kurslarında eğitim alan öğrenciler, son olarak Antalya Kemer’de yapılan Türkiye Üniversitelerarası 2.Lig B grubu müsabakalarında önemli bir başarı elde ettiler. Aynı zamanda üniversite öğrencisi olan kursiyerler, İnönü Üniversitesi adına katıldıkları müsabakalarda takım olarak ikinciliğe ulaştılar. Esma Baran, Hacer İmiş, Cansu Bebeda, Mine Sabancı ve Aysel Ateş’ten oluşan bayan takımı, gelecek yıl yapılacak olan grup birinciliği müsabakalarına da çıkmaya hak kazanmış oldu. Tenisçiler, aldıkları ikincilik kupasıyla birlikte Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay’ı ziyaret ettiler.

 

Daha önce 5 şampiyonluk kazanmışlardı

 

Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın vizyonu doğrultusunda spora ve sporcuya destek olmaya devam ettiklerini belirterek öğrencilerin başarılarının devamını diledi. Gençay, öğrencilere ayrıca çeşitli hediyeler verdi.

 

Eğitimci Bayram Ayaz’ın nezaretinde çok sayıda öğrencinin yetiştiği Büyükşehir Belediyesi Tenis Kurslarında eğitim alan kursiyerler daha önce de çeşitli ulusal ve özel organizasyonlarda toplam 5 şampiyonluk kazanmışlardı.


20.05.2016 Yayın Tarihli Haber